Igrači Barcelone u sve većim problemima na ulici, a iza svega se krije trend na internetu

02. 04. 2024 - 09:05 | Druga strana sporta

Nogometaš Barcelone Inigo Martinez jučer je dospio u centar pažnje zbog svađe s navijačem, a španski mediji jutros pišu o problemima s kojim se igrači katalonskog kluba susreću na ulici.

Na društvenim mrežama jučer se pojavio zanimljiv snimak svađe nogometaša Barcelone Iniga Martineza (32) sa jednim navijačem, dječakom koji ga je uvrijedio na ulici. Vidi se na snimku kako Martinez izlazi iz svog luksuznog Range Rovera i prilazi dječaku, kojem je potom očitao lekciju, piše klix.

"Ovo je posljedni put da me nazivaš budalom ili da me vrijeđaš, posljednji put da me ti i tvoj prijatelj vrijeđate", govorio je Martinez dječaku prijetećim tonom i s podignutim kažiprstom.

No, to nije prvi takav slučaj i igrači Barcelone se sve češće susreću s ovakvim stvarima na ulici, a razlog je trend na internetu. Naime, u pitanju su influenseri, o čemu je BeSoccer donio analizu.

Grupe mladih influensera okupljaju se na treninzima Barcelone, a onda ne biraju način kako da zaustave igrače u nadi da će dobiti viralan sadržaj.

Kako je otkriveno, ukoliko se igrači ne zaustave na ulici, influenseri ne biraju način da dođu ispred vozila ili uvrijede igrača. Slične stvari već su u Barceloni prolazili Joao Cancelo, Jordi Alba, Lionel Messi, Samuel Umtiti...

Cilj je dobiti kratki video u kojima je prikazan bijes nogometaša, a kako bi ga objavili na TikTok i postali viralni zbog toga. Također, influenseri traže selfije ili autograme koje kasnije pokušavaju unovčiti.

"Traže autograme da ih kasnije prodaju. To se ponavlja svaki dan nakon treninga i uvijek su isti ljudi u pitanju", obratio se javnosti Joao Cancelo i iznio problem svima.

Da se ne radi o jednom incidentu ili slučaju, potvrđuje pisanje španskog Asa da je Barcelona kontaktirala lokalnu policiju kako bi prijavila ovakvu vrstu radnji jer klupsko privatno obezbjeđenje ne može ništa uraditi kada se ovakvi događaji dešavaju na ulici, odnosno na izlazu iz klupskog trening kompleksa. Zbog svega je katalonski klub sakrio i raspored treninga, koji više nije javan, ali se stvari ponavljaju iz dana u dan.