KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Amar Osim se vraća u Premijer ligu?

02. 04. 2024 - 10:47 | Drugi pišu >> Fudbal

Tuzla siti je juče ostala bez trenera, nakon što su se Tuzlaci sporazumno razišli sa Slavkom Petrovićem.

Petrović je Tuzlu siti preuzeo na zimskoj pauzi, ali je sa klupe ekipu predvodio na samo jednoj utakmici i to u ubjedljivom porazu od Sarajeva rezultatom 5:1. Prethodnih pet susreta, Tuzlaci su riješavali dozvolu treneru iz Srbije da sa klupe predvodi tim.

Nije se Tuzla siti u šest utakmica od njegovog dolaska uspjela podignuti iz opasne zone. Tuzlaci su na 10. mjestu, ali sa istim brojem bodova kao Željezničar koji je 11.

Petrović je ove sezone bio drugi trener Tuzla sitija. Tuzlaci su sezonu počeli sa Milenkom Bošnjakovićem na klupi, koji je bio tu do 29. septembra. Do kraja polusezone, klub je vodio pomoćni trener Adnan Osmanhodžić. Nakon odlaska Petrovića, devet utakmica prije kraja prvenstva Tuzla siti je pred novim izazovom.

Do imenovanja novog šefa stručnog štaba, na toj funkciji će biti Osmanhodžić. S obzirom da je Tuzla siti najbolje rezultate ostvarila upravo dok je on bio na klupi, jedna opcija je da se tu zadrži i do kraja sezone.

S druge strane, u javnosti se sve više pominje ime Amara Osima. Najtrofejniji trener Premijer lige posljednji angažman je imao u Veležu, koji je napustio u novembru 2022. godine, piše meridianbetsport.ba.

Tuzla siti u narednom kolu u subotu dočekuje Posušje na svom terenu. Za koga god se odluče Tuzlaci, imaće težak zadatak da ostavi u ligi ekipu koja je prije dvije sezone igrala kvalifikacije za Ligu konferencija.