Razišli se Enes Sipović i FK Igman

02. 04. 2024 - 17:57 | Drugi pišu >> Fudbal

Promjene u FK Igman Konjic pred kraj sezone. Prema saznanjima našeg portala sporazumno su se razišli 33-godišnji defanzivac Enes Sipović i klub iz Konjica.
Sipović je u Igman došao u septembru prošle godine, a prvi dio sezone je odigrao dobro, skupio je deset nastupa u WWin ligi.
Međutim, pred početak drugog dijela sezone Sipović je "nestao" iz kadara Igmana, a navodno je bilo nesporazuma i sa trenerom Edisom Mullaićem.
Pomeuti fudbaler ja na početku sezone došao kao veliko pojačanje u redove Igmana, ali na kraju nije ispalo kako su očekivali klub, ali i sam fudbaler.

Pored deset nastupa u WWin ligi u dresu Igmana je upisao i jedan nastup u Kupu Bosne i Hercegovine, ubilježio je i jednu asistenciju u prvenstvu.
Iza sebe Sipović ima i bogatu internacionalnu karijeru.

Izmešu ostalih nosio je dres Al-Jahre, Kerale, Slala, Ohoda, Berkanesa. Prieje gzotičnih epizoda u Aziji i Africi u Evropi je anstupao za rumunjske klubove Petrolul, Otelul, Farul, kao i belgijski Westerlo.

Sipović je pored Igmana u Bosni i Hercegovini igrao i za Željezničar, a posljednji put je dres tima sa Grbavice nosio 2020. godine.
Ima Sipović i 11 nastupa za mladu U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je debitovao 2010. godine.

Što se tiče Igmana, njih do kraja sezone očekuje žestoka borba za opstanak u društvu najboljih.
Tim iz Konjica je trenutno na osmoj poziciji sa 26 osvojenih bodova, a situaciju su popravili trijumfom protiv Sloge Meridian u prošlom kolu rezultatom 2:0.

U narednom 25. kolu Igman očekuje teško gostovanje na Koševu protiv ekipe Sarajeva.

(sportsport.ba)