ZA NEPOVJEROVATI: Endricka u Realu čekaju kao ‘ozeblo sunce’, a on je odlukom ostavio bez komentara cijeli Madrid

02. 04. 2024 - 20:34 | Druga strana sporta

Jedan od najvećih talenata današnjice u svjetskom nogometu, brazilski reprezentativac Endrick, igrač je kojeg nestrpljivo čekaju svi u Real Madridu.

Podsjećamo, ‘Kraljevski klub’ je u decembru 2022. godine otkupio Endrickov ugovor od Palmeirasa, te je dogovoreno da ovog ljeta Brazilac stigne u prijestolnicu Španije.

Ovaj 17-godišnji napadač već duže vrijeme impresionira mnoge nastupima u svojoj zemlji, ali je posebnu pažnju privukao na nedavnoj reprezentativnoj pauzi, kada je pogađao protiv Engleske i Španije.

Endrick je na kultnom stadionu Wembley jednim pogotkom srušio ‘Gordi Albion’, da bi nekoliko dana kasnije na Santiago Bernabeu sjajno zatresao i mrežu ‘Crvene Furije’.

Stoga, nije nikakvo čudo zašto ga s ogromnom radošću iščekuju u Realu, dok je mladi golgeter najnovijom odlukom i potezom dodatno oduševio sve u svom novom klubu.

Naime, Endrick je jasno poručio svima u Realu kako će skratiti svoj ljetni odmor, a sve kako bi se dosta ranije od očekivanog pridružio suigračima u Madridu.

On na ovaj način želi što prije započeti veliku avanturu u redovima ponajboljeg kluba svjetskog nogometa, pa je tako ostavio bez komentara buduće saradnike.

(sportam.info)