KUP BIH: Široki i Sloga traže pozitivne rezultate na domaćem terenu

03. 04. 2024 - 09:28 | Drugi pišu >> Fudbal

Prve utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu na programu su danas. Zrinjski, aktuelni nosilac trofeja najmasovnijeg takmičenja, gostuje kod dobojske Sloge, koja svoje mečeve igra na rezervnom terenu u Modriči, dok će Borac, trenutni lider premijerligaške tabele, gostovati Širokom Brijegu
Mostarci u Modriču dolaze ohrabreni prvenstvenom pobjedom nad Borcem u Banjoj Luci. Plemići iako se još uvijek nadaju tituli, imaju visoke ambicije i u Kupu. S druge strane, Sloga je prošlog petka doživjela poraz od Igmana u Konjicu, ali ima priliku za popravni u duelu s Mostarcima.

"Znamo s kim igramo. Ne može nam biti svejedno kada dođeš na prag finala. U prvoj utakmici se neće ništa riješiti. Imamo svoj način igre koji se pokazao kao dobar i tako ćemo pristupiti ovom meču", rekao je Vlado Jagodić uoči Kup utakmice.
Trener Zrinjskog Željko Petrović je istakao da će meč biti težak.
"Teška utakmica i težak teren, ali moramo da se prilagodimo. Ovo je samo prvo poluvrijeme i nadam se pozitivnom rezultatu kako bismo mogli u drugom meču osigurati finale."

Borac ove sezone teži osvajanju duple krune. Dok u Premijer ligi BiH drže čvrstu prednost od devet bodova, u Kupu ih čekaju pravi izazovi. Nakon eliminacije Sarajeva u četvrtfinalu, za mjesto u finalu borit će se protiv Širokog Brijega. No, njihov protivnik također ima planove da kroz najmasovnije takmičenje osigura evropsku kartu.

"Moram uvjeriti igrače da je moguće proći Borac. Svjesni smo da neće biti lagan zadatak. Ne sumnjam da igru kao protiv Veleža možemo pokazati i protiv Borca. Vjerujem u svoje igrače, ne bojimo se nikoga", rekao je pred ovaj meč trener NK Široki Brijeg Dino Skender.
"Igramo protiv kvalitetne i stabilne ekipe. Ne očekujem da se riješi pitanje finaliste nakon prvog meča. Utakmica se igra u Čitluku i vidjet ćemo šta će se dešavati s obzirom na stanje terena", rekao je Vinko Marinović uoči duela.

Duel Širokog i Borca igra se od 15:30 sati, a Sloga će dočekati Zrinjski od 18 sati. Uzvratne utakmice polufinala Kupa BiH zakazane su za 17. april.

(oslobođenje.ba)