Bruno Petković je bio meta ismijavanja, sada servira osvetu: "Ne mogu sa 20 godina da..."

03. 04. 2024 - 18:04 | Drugi pišu

Bruno Petković je trenutno prve zvijezda prvenstva Hrvatske te velika uzdanica Vatrenih za predstojeće Evropko prvenstvo. Pokazao je to i nedavno kada je u ligaškom duelu donio pobjedu Dinamu nad Hajdukom.

Petković je na početku svoje karijere bio prava ptica selica. Promijenio je veliki broj klubova u Italiji, bio je čak i prevaren od strane menadžera, međutim nikada nije krio da ima visoke ambicije.

Jedan od prvih intervjua u karijeri dao je dok je igrao za Reggianu, italijanskom klubu koji je tada igrao u Seriji C. Petkoviću je bilo 20-godina, a već tada je pokazao da će postati odličan fudbaler.

Sve što je govorio o svojim karakteristikama pokazalo se ispravnim, a posebno je bio zanimljiv njegovo odgovor na pitanje ko mu je fudbalski uzor.

"Neću nikog da kopiram, iako mi se jako sviđa Ibrahimović. On je inteligentna osoba, izvan sebe, ali neko s takvim kvalitetima to sebi može dopustiti."

"Ja sam tehničar, volim puno da driblam i za moju fizičku strukturu posebno sam brz. Šutiram s obje noge, a namećem se i fizički", kazao je Petković u aprilu 2015. godine te dodao:

"Moja slaba tačka je udarac glavom. Trebam više šutirati jer pokušavam da uđem s loptom u gol. Na kraju trebam biti direktniji i jasniji u ključnim momentima utakmice."

Da je na neki način savladao svoje slabe tačke Petković je pokazao upravo nedavno na Poljudu kada je sa ivice kaznenog prostora sjajno zabio za pobjedu Dinama nad Hajdukom.

"Moji ciljevi su osvojiti Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo. Ne mogu se sa 20 godina zadovoljiti igranjem u drugoj ili trećoj ligi", dodao je tada Petković.

Donekle je Petković ispunio snove. S Hrvatskom je igrao na Svjetskom prvenstvu, osvojio je bronzu, dok je svojim golom dao i doprinos da Vatreni izbace slavni Brazil.

Sa Dinamo je uspio zaigati Ligu prvaka, zabio je i dva gola u grupnoj fazi. Računajući UEFA-ina takmičenja grupne i nokaut faze zabio je čak 18 golova što je impresivna statistika, prenosi Sportsport.ba