Proslavljeni engleski trener završio karijeru, zauvijek će se pamtiti dva rekorda koja je postavio

03. 04. 2024 - 18:20 | Drugi pišu

Proslavljeni engleski trener Neil Warnock zvanično je završio karijeru nakon što je odstupio s mjesta menadžera u škotskom prvoligašu Aberdeenu.

Ovaj 75-godišnjak je odstupio s mjesta trenera Aberdeena u martu nakon što je pristao da privremeno vodi ekipu. Vodio je Škote na samo osam utakmica, a onda odlučio završiti bogatu karijeru.

Warnock je odlučio završiti karijeru nakon 43 godine u kojima je uspio ispisati historiju i dostići podvig koji će teško neko srušiti.

Naime, Warnock je ispisao historiju po tome što je izborio osam promocija u viši rang engleskog nogometa. Osam puta je uveo svoje ekipe u neki od viših rangova i zbog toga je uvijek bio primamljiv za sve klubove koji su željeli izboriti plasman u viši rang.

Vodio je brojne klubove poput Leedsa, Sheffield Uniteda, Crystal Palacea, Cardiffa, Middlesbrougha, Huddersfielda, QPR-a i brojnih drugih.
"Od sada sam u penziji. Prešao bih u Plymouth, da su me zvali, ali sada je gotovo", rekao je kratko za talkSport danas Warnock i tako završio bogatu karijeru.

Osim rekorda po broju promocija u engleskom nogometu, drži rekord i po broju profesionalnih utakmica kao trener u Engleskoj (1.626 utakmica).