DONČIĆU JE SVE STALO KAD JE VIDIO KO JE NA KLUPI: Odmah je ostavio loptu i pokazao ogromnu poniznost

27. 04. 2024 - 08:32 | Druga strana sporta

Luka Dončić je svjetska zvijezda, ali ga slava nikad nije ponijela u tolike visine da zaboravi osobe koji su mu pokazali povjerenje u prošlosti. Ostao je čvrsto na zemlji, skroman i ponizan što je pokazao i pred posljednji meč Dallas Mavericksa.Dončić je odigrao novi sjajan meč za svoje Mavse. Vodio je ekipu iz Teksasa do drugog trijumfa nad La Clippersima u prvoj rundi play-offa i sada je u sjajnoj poziciji za prolazak dalje.

Ipak, zbog snimka nastalog prije utakmice sjajni slovenački košarkaš je slučajno ili ne očitao lekciju svim sportistima i pokazao zaista nevjerovatnu poniznost.

Kandidat za ovosezonsku MVP nagradu je izašao na zagrijavanje, uzeo je loptu da je osjeti, a kad je vidio ko ga čega na klupi za njega momentalno stalo sve.Odmah je Dončić predao loptu jednom od trenera, te krenuo prema klupi. Tamo ga je čekao ni manje ni više nego Florentino Perez, možda i najveći autoritet u svijetu sporta.

Perez je doputovao u Dallas kako bi posmatrao meč Mavericksa protiv LA Clippersa. Omogućeno mu je VIP mjesto pored terena, a prije meča je popričao i sa Dončićem.Čuveni predsjednik Reala i Dončić su se srdačno zagrlili, razmijenili nekoliko riječi te pokazali kakvo poštovanje vlada između njih dvojica.Španski tajkun je Dončića u košarkašku sekciju Kraljeva doveo još kao tinejdžera, s vremenom se između njih stvorio odličan odnos koji je i danas prepun respekta.

Svakako treba pohvaliti i potez slovenačkog asa koji je odmah ostavio sve po strani kako bi pozdravio najuspješnijeg prvog čovjeka u historiji famoznih Los Blancosa.