POTEZ VRIJEDAN HVALE: Benjamin Burić želio spriječiti isključenje protivničkog igrača, sudije nisu uvažile njegovu molbu

27. 04. 2024 - 11:30 | Ostali sportovi

Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i njemačkog Flensburga Benjamin Burić je na jučerašnjem meču s Leipzigom napravio potez koji je oduševio sve ljubitelje rukometa.Naime, Burić je u finišu bundesligaškog susreta pri rezultatu 30:30 odbranio udarac Lukasa Bindera nakon čega se lopta odbila u aut.

Sudije su smatrale da je rukometaš Leipziga pogodio loptom u glavu prvotimca Flensburga te su mu željele pokazati isključenje na dva minuta.

Kada je Burić vidio šta planiraju, pokazao im je da ga je lopta pogodila u rame, a ne u glavu te da Binder ne treba biti isključen, no sudije nisu uvažile njegov komentar te su se konsultovali s VAR tehnologijom i naknadno isključili rukometaša Leipziga.Nakon što je odluka donesena, Binder i Burić su se pozdravili te pokazali da nema "zle krvi" između njih dvojice te da je sve u redu.

Inače, Flensburg je slavio rezultatom 35:32, a Burić je za nešto više od 35 minuta provedenih na parketu zabilježio devet odbrana.

(oslobođenje.ba)