Fjurijevi navijači u nevjerici: Britanac totalno promijenio ponašanje pred historijski meč protiv Usika

07. 05. 2024 - 16:40 | Borba >> Boks

Tajson Fjuri (Tyson Fury) će pokušati postati prvi neprikosnoveni svjetski prvak u teškoj kategoriji sa četiri pojasa, još od 1999. godine, kada je to uradio Lenoks Luis (Lennox Lewis).

Sve je spremno za ispisivanje historije
Fjuri ima zakazan historijski meč sa Oleksandarom Usikom (Usyk) 18. maja u Saudijskoj Arabiji. To će bez sumnje biti jedan od najzanimljivijih bokserskih mečeva svih vremena.

Do sada smo vidjeli Fjurija u svom klasničnom izdanju kako pokušava uvući Usika u jednu vrstu mentalnog rata.

Britanac se često izrugivao njegovoj visini i nazivao ga je bokserom za srednju kategoriju, zbog njegove fizičke konstitucije.

Usik je ostao hladan i nije regaovao na ove prozivke.

Tajson je ozbiljno shvatio ovaj meč
Ali nedavno je Tajson promijenio pristup ovom meču i počeo je hvaliti svog protivnika.

- Oleksandar Usik je pravi zločesti momak i ako ga potcijenite, ispast ćete budala.Tako da se pripremam naporno za njega, radim sve što mogu. Poštujem i njegovu karijeru.Dokazao je da se može boriti s velikim teškašima jer je pobijedio Antonija Džošuu (Anthony Joshua) i Danijela Dubou (Daniel Dubois).

Navijači su bili iznenađeni njegovim novim stavom pa su komentarisali kako je Fjuri konačno ozbiljno shvatio nekog svog protivnika.

Iako se redovno šalio da će njegova nadolazeća borba s Usikom biti rutinska, vjerovatno će biti sve osim toga s obzirom da je Ukrajinac još uvijek neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri.

Tajson, koji također još nikada nije poražen, prošle godine je tvrdio da Usik ne može ništa učiniti da ga porazi, pa čak ni sa bejzbol palicom.

- Nemam se stvarno čega bojati sa Oleksandrom.Mislim da čak i da je imao bejzbol palicu u jednoj ruci i mesarski nož u drugoj, ne bi mogao puno učiniti meni. I dalje bih ga pobijedio.

Jasno je da WBC prvak stvari shvata ozbiljno, s obzirom na njegovu fizičku transformaciju od prošle pobjede nad Frensisom Nganuom (Francis Ngannou) u oktobru 2023. godine.