Lijeva ili desna, zar je bitno? Perišić čarolijom pokazao zašto je unikatan igrač u svijetu fudbala

12. 05. 2024 - 20:52 | Drugi pišu >> Fudbal

Ivan Perišić je na gostovanju kod Istre 1961 zabio svoj prvijenac u dresu Hajduka. Uradio je to na zaista magičan način i tako je potvrdio da se radi o jedinstvenom igraču u svijetu fudbala. 

Jedan od glavnih razloga zašto je Perišić neriješiva enigma za protivničke odbrane je taj što podjednako dobro igra sa obje noge.

Perišić uglavnom ordinira po lijevoj strani, a ono što ga čini jedinstvenim fudbalerom u svijetu fudbala je činjenica da nema slabe noge. 

Hrvat je u stanju upututi odličan šut ili centaršut i lijevom i desnom nogom zbog čega je definitivno poseban. 

Da je zaista tako pokazao je i protiv Istre kada je zabio prekrasan gol iz voleja i to lijevom nogom.

Nakon što je Diallo vratio pas glavom, Peršić je sjajno šutirao iz prve lijevom nogom i loptu poslao u suprotni ugao.

Bio je to definitivno jedan od najljepših golova ove sezone u prvenstvu Hrvatske, a šteta je što za Hajduk dolazi prekasno.

Inače, za Perišića je ovo bio prvi meč kao starteru još od kraja augusta kada je bio član Tottenhama i odmah je uspio zabiti.

Posljednji put kada je tresao protivničku mrežu bilo je u martu 2023. godine kada je kao igrač Pijetlova iz Londona bio strijelac protiv Southamptona.

U međuvrmenu je iskusni krilni fudbaler prošao kroz period oporavka od teške povrede koljena, a današnjim golom je pokazao da je najteži period iza njega.

Perišićeva golčina, ali i igranje u startnoj postavi protiv Istre su odlična vijest za Zlatka Dalića pošto je 35-godišnjak među sigurnim putnicima za Euro, prenosi Sportsport.ba