TRANSFER KARIJERE! Bruno napušta posrnuli United, pojačava velikana koji je u Ligi prvaka stigao do završnice

14. 05. 2024 - 22:34 | Drugi pišu >> Fudbal

Kako sada stvari stoje kapiten Manchester Uniteda, Bruno Fernandes, napustit će kultni Old Trafford u ljetnom prijelaznom roku.

Brojni engleski novinari tvrde da Fernandes više ne vidi svoju budućnost u crvenom dijelu Manchestera, jako je frustriran svim dešavanjima u klubu i želi otići.

Naime, Englezi su prenijeli vijest da će odlični veznjak spakovati kofere nakon finalne utakmice u FA Kupu protiv Manchester Cityja koja će biti odigrana 25. maja.

Veliki interes za Brunu pokazali su klubovi iz Saudijske Arabije, ali i Barcelona. Međutim, najnoviji velikan koji se uključio u borbu za potpis 29-godišnjaka je minhenski Bayern.

Na Allianz Areni vjeruju da mogu završiti dovođenje iskusnog nogometaša sredine terena, a navodno je atmosfera oko ovog velikog posla izuzetno pozitivna. Preciznije, ni sam igrač nema ništa protiv transfera.

‘Bavarci’ su ove sezone stigli do polufinala Lige prvaka i čini se da ih je milimetar dijelio od velikog finala najelitnijeg klupskog takmičenja. U revanšu su poraženi od Real Madrida sa 2:1 u samom finišu meča, čime su okončali takmičarsku godinu bez ijednog trofeja.