Nije ni čudo što je Perez niz vodu pustio ikonu: U Real stiže golobrada zvijer, troškovi 100 miliona

15. 05. 2024 - 16:36 | Drugi pišu >> Fudbal

Real Madrid u sjeni dovođenja Kyliana Mbappea radi na novom velikom transferu i na vrijeme rješava budućnost. Vijest iz Italije su takve da su Kraljevi završili još jedan posao i to za 60 miliona eura.Dok se čeka prvi zvanični posao što bi trebao biti Kylian Mbappe Real Madrid je na korak od finaliziranja još jednog sjajnog potpisa, ponovno iz Francuske.

Pregovori s Lilleom vezani za dovođenja Lenyja Yoroa, osamnaestogodišnjeg defanzivca koji je starter u ekipi bivšeg osvajača La Ligue 1 su u odmakloj fazi.

Ponuda se kreće oko 60 miliona eura što je dovoljno za Lille koji iz godine u godinu prodaje svoje talente zbog finansijskih problema.Yoro će biti zamjena za Nacha, koji je odlučio ne obnoviti ugovor s Real Madridom i potražiti novu avanturu, dok to previše nije ni pogodilo Florentina Pereza.

Yoro će 13. novembra napuniti 19 godina, a ove je sezone već odigrao 43 utakmice u Ligue 1 i raznim kup takmičenjima. Smatra se jednim od najboljih braniča svoje generacije.Perez posljednjih godina redovno kupuje u Francuskoj. Camavinga i Tchoumeni su već među nositeljima igre u ekipi, a isti status bi vrlo brzo trebao imati i Mbappe.

Prvom čovjeku Kraljeva se prigovaralo zašto se olako riješava dosadašnjeg kapitena Nacha, ali je "stari lisac" očigledno vrlo dobro zna šta radi.