KONAČNO RADOST ZA UNITED: Svrake pale na Old Traffordu

15. 05. 2024 - 23:25 | Drugi pišu >> Fudbal

Fudbaleri Manchester Uniteda konačno su obradovali brojne navijače pošto su u zaostaloj utakmici 34. kola Premijer lige savladali odličnu ekipu Newcastle Uniteda.Meč na Old Traffordu završen je rezultatom 3:2 (1:0).

Newcastle je bolje počeo meč, ali je poveo domaći tim poslije kombinacije dvojice talentovanih momaka. Igrao se 31. minut, 21-godišni Amad Diallo proigrao je dvije godine mlađeg Mainoa, ovaj je smireno kao da je deset godina stariji poslao loptu u mrežu Svraka. „Pomogao“ je i uspavani kapiten gostiju Trippier, nije na vrijeme izašao i nije bilo ofsajd pozicije.

Do kraja prvog poluvremena ekipa Eddiea Howea je mogala da izjednači preko defanzivca Burna, ali je požrtvovani Casemiro bukvalno sa gol linije izbacio loptu u polje.

Gosti su uspjeli da izjednače na startu drugog poluvremena pogotkom Gordona, poslije pravovremenog dodavanja Murphyja.

Prijetio je u tim trenucima Newcastle, međutim, jedan od junaka utakmice, Amad Diallo sjajno je završio u 57. minutu za novo vodstvo Crvenih đavola.

Do kraja meča gosti sa sjevera Engleske nastavili su sa napadima i šansama, ali je Rasmus Hojlund u 84. minutu duplirao prednost Ten Hagovog tima.

Dramu je produžio pogodak mladog Lewisa Halla u 92. minutu, ali se rezultat do kraja nije mijenjao.

Ulog je bio veliki, borba za evropsku scenu, ali će svakako konačan odgovor dati posljednje kolo.