Karlo Išasegi pred potpisom za FK Velež!

23. 05. 2024 - 13:16 | Drugi pišu >> Fudbal

Velež je jako blizu da potvrdi prvo pojačanje za novu sezonu.Velež će u novoj sezoni igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu zbog čega će Dean Klafuriću trebati i konkurentniji roster. Na tome se već počelo raditi.

Rođenim je ostalo još da odrade utakmicu protiv Tuzla Citjya u petak, poslije čega slijedi pauza od nekoliko sedmica, barem za igrače. Dok će klupska administracija imati pune ruke posla.

Osim planova za evropske utakmice morat će se riješavati i papirologija za nova lica u svlačionici, a prema svemu sudeći prvo će biti Kralo Išasegi.Riječ je o 23-godišnjem desnom beku koji je u sezoni na izmaku nosio kapitensku traku hrvatskog drugoligaša Cibalije.

Velež već ima odličnu opciju na desnom beku, riječ je o Anti Oreču koji je bio fantastičan te se isprofilisao u jednog od najboljih bekova lige.U novoj sezoni konkurecija će mu biti Išasegi koji je igrao standardno u Prvom HNL-u. Uspio je zabiti i pet golova što je odličan podatak za jednog defanzivca.Hrvat će na stadion Rođeni stići besplatno jer mu uskoro ističe ugovor sa Cibalijom gdje je i počeo karijeru. Jedno vrijeme je bio član Hrvatskog Dragovoljca i Osijeka II.

Kako stvari stoje Išasegi će biti prvo pojačanje Mostaraca uoči nove sezone, ali sigurno ne i posljednje. Velež je ranije produžio saradnju sa Klemenom Šturmom koji je vrlo dobro pokrivao poziciju lijevog beka, dok su ekipu napustili Emir Halilović i Adnan Džafić.

Podsjećanja radi, u novoj sezoni Velež će igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Rođeni će krenuti iz prvog pretkola i još uvijek nije poznato da li će biti nositelji ili ne.