POGLEDAJTE NAJČUDNIJI GOL MESSIJEVE KARIJERE: Njegovo lice sve govori (VIDEO)

10. 07. 2024 - 10:46 | Drugi pišu >> Fudbal

Argentina je prvi finalist Copa Americe, nakon što su pobijedili Kanadu 2:0.

Golove za Argentinu postigli su Julian Alvarez i Lionel Messi.

U izjednačenoj utakmici ono najvažnije dogodilo se u 22. minuti kada je Alvarez golom kroz noge kanadskog golmana Maximea Crepeaua doveo Argentinu u vodstvo, a onda i u 51. kad je Messi iz blizine skrenuo udarac Enza Fernandeza prvo u lice Crepeaua, a onda i u njegovu mrežu, prenosi Index.hr.

Bio je to 109. gol koji je Messi (37) postigao za Argentinu, što znači da je više golova od njega za nacionalnu momčad postigao samo Portugalac Cristiano Ronaldo (130 u 212 utakmica). Umirovljeni iranski golgeter Ali Daei zabio ih je 108 u 148 utakmica, a Messi ga sad prestigao u svom 186. nastupu za reprezentaciju.

Messiju je ovo 28. gol u posljednjih 25 nastupa za Argentinu te 14. u 38. nastupu u utakmicama Copa Americe. Rekord natjecanja sa 17 golova drže Norberto Mendez (Argentina) i Zizinho (Brazil).

Messi je do važnog gola dakle došao slučajno. Španjolski As piše o njemu pod naslovom: "Najčudniji gol Messijeve karijere? Njegovo lice prije nego što je potvrđen govori sve" te dodaje: "Argentinski as bio je uvjeren da je Fernandezov šut skrenuo van terena. Ali, ispalo je da je njegov odbijanac otišao u mrežu."

Gol pogledajte na OVOM linku.