ZAŠTO SE MESSI USLIKAO SA LAMINOM YAMALOM DOK JE BIO BEBA? Priča će vas ostaviti u čudu

10. 07. 2024 - 11:24 | Drugi pišu >> Fudbal

Kad je prije gotovo 17 godina Joan Monfort fotografirao Lionela Messija s bebom za dobrotvorni kalendar, znao je da će dugokosi mladić uspjeti u nogometu.

Nije mogao zamisliti da će i dječak isto tako.

Beba na fotografijama — koje su postale viralne — bio je niko drugi do Lamine Yamal, španjolski čudesni čovjek, koji sa 16 godina toliko obećava da ga već uspoređuju s velikanima.

Najmlađi igrač koji je igrao za Španjolsku, postao je najmlađi igrač ikada na Europskom prvenstvu koje je u toku u Njemačkoj.

Jedna od davno zaboravljenih fotografija iz 2007. ponovno je osvanula nakon što ju je Yamalov otac prošle sedmice objavio na Instagramu uz tekst "početak dviju legendi".

Monfort, 56, koji radi kao slobodni fotograf za The Associated Press i druge, rekao je da se fotografiranje odvijalo u svlačionici za posjetitelje na Barceloninom Camp Nouu u jesen 2007., kada je Yamal imao samo nekoliko mjeseci.

Igrači Barcelone pozirali su s djecom i njihovim obiteljima za kalendar u sklopu godišnje dobrotvorne akcije lokalnih novina Diario Sport i UNICEF-a. Monfort je bio zadužen za fotografiranje - i slučajno je Messi bio u paru s Yamalovom obitelji. Na jednoj od fotografija pored Messija i bebe nalazi se njegova majka, koja je iz Ekvatorijalne Gvineje.

“Kalendar smo napravili uz pomoć UNICEF-a. Tako je UNICEF organizirao tombolu u četvrti Roca Fonda u Mataróu gdje je živjela Lamineova obitelj. Prijavili su se za nagradnu igru ​​kako bi se slikali na Camp Nou s igračem Barce. I osvojili su tombolu”, rekao je Monfort.

To nije bio lak zadatak, prisjetio se, uglavnom zato što Messi nije bio siguran kako komunicirati s bebom Lamineom, koja je bila u plastičnoj kadi za snimanje.

"Messi je prilično introvertiran tip, sramežljiv je", rekao je Monfort. “Izlazio je iz svlačionice i odjednom se nađe u drugoj svlačionici s plastičnom kadom punom vode i bebom u njoj. Bilo je komplicirano. U početku nije ni znao kako da ga drži.”

Messi je u to vrijeme imao 20 godina i već se smatrao velikim talentom, ali trebalo je nekoliko godina prije nego što je ostavio trag kao najistaknutiji igrač svoje generacije za Barcelonu i Argentinu.

Poput Messija, Yamal je prošao kroz renomiranu Barceloninu omladinsku akademiju La Masia. Unatoč godinama, bio je jedan od najboljih igrača Španjolske na Euru 2024., gdje će njegova momčad u utorak igrati protiv Francuske u polufinalu. Yamal će u subotu, dan prije finala u Berlinu, napuniti 17 godina.

Monfort, 56, nije imao pojma da je Yamal na tim fotografijama iz 2007, sve dok mu prijatelj nije poslao poruku jer su počele biti popularne na internetu.