Olmo bi uskoro mogao napraviti transfer karijere: EVO U KOJI KLUB BI MOGAO PREĆI

10. 07. 2024 - 13:13 | Fudbal

Dani Olmo gra fantastično na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, na kojem je s tri gola na diobi prvog mjesta strijelaca, a s dvije asistencije na diobi drugog. Njegova Španjolska je u finalu natjecanja i lako bi se mogle obistiniti najave direktora turnira Philippa Lahma koji je najavio da će upravo Olmo biti najbolji igrač ovog Europskog prvenstva, piše Index.hr

Olmo je posebno zablistao u ogledu protiv Njemačke, kad je na teren poslan u osmoj minuti kao zamjena za ozlijeđenog Pedrija. Prvo je zabio za 1:0 u 51., a onda asistirao za pobjedu Španjolske u 119. minuti ogleda u Stuttgartu. Jučerašnjim golom Francuskoj poslao je Španjolsku u finale, a zabijao je još Gruziji te asistirao i u utakmici protiv Albanije.

Godinama već dobro igra i u RB Leipzigu, za koji je prošle sezone zabio osam i asistirao za pet golova u 25 utakmica. Njegova vrijednost na tržištu prema Transfermarktu iznosi 50 milijuna eura, ali klub se zaštitio klauzulom od deset milijuna više.

Ono što je upitno jest do kad ta klauzula vrijedi. Stručnjak za transfere Fabrizio Romano ističe datum 15. srpnja, no Bild tvrdi da ona vrijedi pet dana duže od tog datuma. Jasno je da će ga RB Leipzig, bude li tako htio, moći prodati i nakon tog dana, ali je jasno i da će zainteresirani klubovi morati platiti znatno višu cijenu koju si je Olmo postavio sjajnim igrama na Euru.

Dinamo također sa zanimanjem prati situaciju oko Olma. Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. Uz to, prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje. To znači da bi Dinamova zarada mogla premašiti 35 milijuna eura u tom poslu.

Spominje se u kontekstu mogućeg prelaska u Bayern, Manchester City, Manchester United, Tottenham, ali nagađa se i da bi se mogao vratiti u Barcelonu iz koje je sve krenulo.