PRILIKA GODINE! Velikanima ostalo pet dana da Olma dovedu za ‘pravu siću’, u suprotnom će cijena biti žestoka

10. 07. 2024 - 22:30 | Drugi pišu >> Fudbal

Španski reprezentativac Dani Olmo trenutno igra fenomenalan nogomet u dresu svog nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Mnogi veliki klubovi su zainteresovani za dovođenje Olma, koji je prvo odigrao fantastičnu utakmicu protiv Njemačke, a zatim bio izvanredan i sinoć u polufinalu Eura protiv Francuske.

Osim tri postignuta pogotka na velikom turniru, nekadašnja zvijezda Dinama uspjela je dodati i dvije asistencije. Sve ovo naravno ga svrstava među kandidate za najboljeg nogometaša Evropskog prvenstva.

Ono što je izuzetno zanimljivo za sve, no posebno za timove koji žele Španca u svojim redovima, jeste to da je igrač trenutno dostupan za svega 60 milijuna eura, što je svakako “krađa” obzirom na novac koji klubovi inače izdvajaju za pojačanja.

“Začkoljica” jeste u tome da ova otkupna klauzula vrijedi samo do 15. jula, odnosno još narednih pet dana i klubovi će morati brzo povući neki potez ako žele da sjajnog nogometaša vide u svojoj svlačionici.

Svima je jasno da će njegov sadašnji klub RB Leipzig, ukoliko se probije rok od 15. jula, postaviti dosta veću cijenu za Olma, posebno nakon strašnog turnira koji igra.