MEČ BIO PREKINUT ZBOG SRAMOTNOG NAVIJANJA: Borac u turbulentnoj utakmici pobijedio albanskog prvaka u 96. minuti

10. 07. 2024 - 23:17 | Drugi pišu >> Fudbal

Nogometaši banjalučkog Borca su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka pobijedili albansku Egnatiju rezultatom 1:0 i stekli veliku prednost pred revanš susret.

Borac je u prvom poluvremenu imao prilike preko Vranješa koji je propustio šansu utakmice kao i Lučića, Karaklajića i Grahovca dok su gosti zaprijetili preko Ndrece, ali promjene rezultata nije bilo te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku su gosti ostali sa igračem manje zbog direktnog crvenog kartona Zejnullaija, a u 70. minuti su željeli prekinuti utakmicu zbog skandiranja Borčevih navijača "Kosovo je srce Srbije". Ipak, utakmica je nakon desetak minuta pauze nastavljena.

Do kraja je Borac pokušavao sa igračem više postići gol vrijedan pobjede, a u tome su i uspjeli u 96. minuti susreta. Herrera je fantastično ubacio s lijeve strane, a Hrelja je majstorski pogodio za vodstvo Borca, piše klix.

Promjene rezultata do kraja susreta nije bilo, ali je Egnatia ostala sa još jednim igračem manje budući da je isključen Ndreca pa je Borac pobjedom otvorio nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Revanš susret je na rasporedu sljedeće sedmice u Albaniji.