PARTIZAN DOVEO BRUTALNO POJAČANJE! Razmontirao LeBrona i ekipu, upisao TRIPL-DABL, a navodno je već POTPISAO ZA CRNO-BIJELE!

21. 07. 2024 - 08:13 | Košarka

Karlik Džons, sjajni reprezentativac Južnog Sudana koji je navodno već potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom, odigrao je partiju iz snova protiv moćnog amričkog "drim tima".

U pripremnom meču za Olimpijske igre u Parizu Južni Sudan je ozbiljno namučio favorizovane Amerikance. Malo je nedostajalo da budemo svjedoci najveće senzacije u istoriji košarke. Amerika je uz dosta sreće na kraju ipak slavila rezultatom 101:100, ali momci iz Južnog Sudana pokazali su da će biti ozbiljan rival svima na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Sjajni plejmejker Karlik Džons održao je čas košarke Lebronu i ekipi. Meč je završio sa tripl-dabl učinkom - ubacio je 15 poena i zabilježio po 11 skokova i asistencija.

Imao je priliku da postane i apsolutni junak utakmice... U posljednjem napadu uzeo je šut za pobjedu, ali bio je neprecizan.

Nakon njegove impresivne partije Grobari zadovoljno trljaju ruke, pošto se danima unazad spekuliše da je Džons već stavio potpis na dvogodišnju saradnju sa crno-bijelima, piše Kurir.


Džons ima 26 godina i igra na poziciji plejmejkera. Do sada je nastupao za Teksas Ledžendse, Dalas Maverikse, Denver Nagetse, Čikago Bulse, a poslednji angažman mu je bio u Šenšan Golden Bulsima.

Na Mundobasketu u Manili bio je najbolji asistent turnira sa 7,7 asistencija u prosjeku.