Emotivni Zekić: "Igrao sam i protiv Rangersa i PSV-a, ali ovo nisam u životu doživio"

26. 07. 2024 - 09:48 | Drugi pišu >> Fudbal

U prvom duelu drugog pretkola Konferencijske lige FK Sarajevo je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrao meč protiv slovačkog predstavnika, Spartaka iz Trnave. Konačan rezultat utakmice glasio je

Po završetku meča na Koševu, održana je press konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri oba tima.

Prvi je riječ imao trener gostiju, Michal Gašparik.

"Ono što se dešavalo u prvom poluvremenu ne dešava nam se često. Htjeli smo kombinovati, ali griješili smo i davali puno prilika Sarajevu. Imali smo problema nazad", rekao je Gašparik i dodao:

"Morali smo se u drugom poluvremenu povući jer je ekipa Sarajeva natjerala na takav dio igre, imaju dosta brzih igrača."

"Nismo htjeli igrati defanzivno, ali greške su unosile nervozu, Sarajevo je kvalitetno i morali smo se povući da Sarajevo ne napravi ozbiljnu priliku. Cilj je grupna faza, ali daleko smo od grupne faze. U revanšu ćemo imati sjajnu podršku i moramo igrati drugačije."

Nakon toga medijima se obratio trener FK Sarajeva, Zoran Zekić.

"Ponosan sam na svoju ekipu, energiju i igru, nažalost nedostajao nam je taj gol koji bi nas još digao. Ima još puno posla, tek smo na početku. Imam iza sebe 15 godina trenerskog iskustva, igrao sam i protiv Rangersa i PSV-a, ali ovakvu atmosferu nisam doživio", rekao je Zekić i dodao:

"Imamo aktivan rezultat u Trnavi i moramo odgovoriti na sve što nas tamo čeka."

"Spartak nas je natjerao na ovakvu igru, tu smo već duže i duže, poradit ćemo na nekim detaljima, očekujem da se još neki igrači dignu u formi."

O propuštenim prilikama?

"Ne raduju me ove propuštene prilike, sretniji bih bio da smo zabili jedan gol, ali takva je situacija, moramo to istrpiti dok napadači ne prorade."