KALINIĆU OTVORENA VRATA ZA VELIKI TRANSFER: Nije Džeko, ali jeste ponosni Bosanac

26. 07. 2024 - 15:40 | Drugi pišu >> Fudbal

Prva utakmica u sezoni protiv HB Torshavna je pokazala da Hajduku fali nešto, iako je rano suditi pošto se igralo protiv tima koji je u punom takmičarskom ritmu bez obzira što dolazi sa Farskih Ostrva.

Moglo bi se lako desiti da Hajduk bude primoran tražiti trkača u vezni red koji bi radio dosta posla za Rakitića, međutim još je potrebno pojačanja i u napadu jer je protiv Farana Marko Livaja bio jedina uzdanica.

Većina toga u napadu se vrtila oko Livaje, a Gennaro Gattuso je obećao da će nastojati do promijeniti u nastavku sezone. Izvjesno je i dovođenje još jednog napadača. Već sedmicama se šuška o Edinu Džeki.Fenerbahče je predstavio Youssefa En-Nesyrija kao novog napadača što može značiti odlazak Džeke zbog pravila o strancima u turskom fudbalu, međutim sve je to na dužem štapu.

I dok se čeka rasplet sa Džekom jedan drugi fudbaler koji za sebe kaže da je ponosni Bosanac bi mogao završiti na Poljudu pošto je sam otvorio vrata transfer u Evropu.Riječ je o talentovanom krilu Esmiru Bajraktareviću u koji je govoreći za stranicu MLS-a kazao kako mu je cilj doći u Evropu te jednog dana zaigrati u Ligi prvaka.

"Uvijek ima nešto novo za naučiti, nikad ne možete znati sve. Treba imati otvorene prema novim stvarima i ostati gladan", poručio je Bajraktarević.

Ovaj 19-godišnjak se u posljednje vrijeme počeo povezivati sa dolaskom u Hajduk, a posljednjim izjavama je na neki način otvorio vrata zvučnom transferu.

Bajraktarević je rođen u SAD-u nakon što su mu roditelji pobjegli iz Bosne i Hercegovine uslijed ratnih sukoba i agresije na tu zemlju 90-ih godina prošlog vijeka.

"Puno mi je pomoglo dok sam odrastao sama spoznaja da su se toliko žrtvovali za mene zbog toga treba cijeniti život", kazao je Bajraktarević.

"Veliki dio moje porodice bio je u ratu i izgubljeno je dosta članova. Da budem iskren, ne prođe dan da stvarno ne razmišljam o tome."Kada je u pitanju nacionalni tim odavno se spominje sa reprezentacijom BiH. Istakao je da još nije spreman da donese konačnu odluku.

"Trenutno nisam spreman da kažem mnogo toga javno. Znam samo da sam ponosan što sam Bosanac i da je reprezentacija nešto što sam bodrio još od malena", rekao je Bajraktarević.

(sportsport.ba)