Potez Hordi zla sa meča Sarajevo - Spartak odjeknuo navijačkim svijetom

26. 07. 2024 - 15:50 | Drugi pišu >> Fudbal

Pred skoro 27.000 Sarajevo je odigralo sjajan meč, ali nije uspjelo savladati Spartak, ali bez obzira na 0:0 na revanš u Trnavu Bordo ekspedicija će putovati puna optimizma.

Put Slovačke će definitivno i Horde zla. Sve je rekla parola nakon završene utakmice okačena na tribini Sjever - Vedran Puljić. "Svi u Trnavu", jasna je poruka.

Jednim detaljom sa utakmice protiv slovačkog predstavnika Horde zla su se pobrinule da dan nakon meča o njima priča navijački svijet.Popularna stranica Hooligans.cz, najrelevantnija u navijačkom svijetu, je objavila niz fotografija kako Horde zla pale zastave sa obilježjima Spartaka.

Navodi se kako se radi o navijačkim obilježjima koje su Horde zla otuđile još u međusobnim duelima 2009. godine i sada su dočekali priliku da ih zapale.Inače, susretu na najvećem bh. stadionu su prisustvovali i navijači Spartaka. Iako su najavljeni kao zloglasni i dobro organizovani na tribinama ih je bilo nekoliko desetina.Navijačima Spartaka sigurno nije bilo lako za gledati kako gore navijačka obilježja njihovog voljenog kluba, pa ostaje da se vidi kakva će biti njihova reakcija na sve.

Treba istaći da će se revanš susret Spartak - Sarajevo igrati u srijedu, 31. jula sa početkom u 20:30 te se očekuje odličan odziv Hordi zla za ovo gostovanje.

Podsjećanja radi, 2009. godine u mečevima kvalifikacija za Europa ligu uspješnije je bilo Sarajevo. Nakon 1:0 u bh. prijestolnici u Trnavi je meč završen 1:1.Kako više nema pravila u gostima bilo koji neriješen rezultat bi meč odveo u produžetak. Ono što može radovati Zorana Zekića njegovi izabranici su pokazali zavidan nivo fizičke spreme.

Obično je nedostatak kondicije ono na čemu bh. klubovi pokleknu u Evropi protiv izjednačenih protivnika, izgleda da Zekić nema namjeru nešto takvo dopustiti..

(sportsport.ba)6