SJAJAN TRANSFER NA POMOLU: Glavne uloge igraju Inter i United

26. 07. 2024 - 19:48 | Drugi pišu >> Fudbal

Sportski sektor Manchester Uniteda naciljao je Denzela Dumfriesa kao metu u prelaznom roku. Prema posljednjim informacijama, pojavio se prijedlog da Interu prodaju Aarona Wan-Bissaku za transfer holandskog veznjaka.„Crveni đavoli“ zainteresovani su za defanzivca Bayerna Noussair Mazraouija, ali u tom slučaju neophodna je prodaja Wan-Bissake. Zato se, prema saznanjima Atletica, pojavila mogućnost da se desni bek iz Engleske preseli u redove „Nerazzura“, a da iz Italije stigne Denzel Dumfries.

Pregovori o ovom prijedlogu za sada nisu napredovali, ali razmjene igrača između klubova nisu rijetka pojava posljednjih godina u evropskom fudbalu.

Ugovori Wan-Bissaki i Dumfriesu ističu sljedećeg leta, i obojica će moći sljedeće godine da dogovore transfere bez obeštećenja. Fudbaler rodom iz Rotterdama povezivan je više puta sa prelaskom u United, ali uprava milanskog Intera uvjerena je da će uskoro potpisati novi ugovor sa 28-godišnjim igračem.

Na Old Trafford tokom ljeta već su došli štoper Leni Joro iz Lillea i centarfor Joshua Zirkzee iz Bologne. Među pridošlicama u Interu su Davide Frattesi iz Sassuola i Josep Martinez iz Genove.

(n1info.ba)