SPEKTAKULARNO OTVARANJE OLIMPIJADE U PARIZU: Na Seni se zaviorila i zastava Bosne i Hercegovine

26. 07. 2024 - 20:22 | Druga strana sporta

Francuzi su se potrudili da prirede pravi spektakl kada je u pitanju otvorenje 33. Olimpijskih igara koje će se održati u Parizu, te je bez dileme ovo najveći sportski događaj u ovoj godini.

Na samom početku vidjeli smo nastup popularne američke pjevačice Lady Gage, a kao što je već najavljeno ekipe koje učestvuju na Olimpijadi su na otvorenju predstavljene na brodovima koji plove rijekom Senom.Brodovi plove pored najpoznatiji znamenitosti u Parizu, a mediji u Francuskoj pišu da ovom događaju prisustvuje preko 300.000 gledatelja.

Ceremonija je zvanično počela u 19:30 sati, a nešto više od 20 minuta nakon toga na jednom od brodova pojavila se i ekipa Bosne i Hercegovine.Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadu u Parizu nažalost predstavlja svega pet sportista, a zastavu naše zemlje nosili su Mesud Pezer i Larisa Cerić.

Pored toga prvu medalju u historiji naše zemlje u Parizu će pokušati da osvoje još Lana Pudar, Jovan Lekić i Aleksandra Samardžić.Olimpijske igre će trajati do 11. avgusta i očekuje se pravi spektakl i velika borba za medalje u svim sportovima.

(sportsport.ba)