Veliki skandal na otvaranju Olimpijade zbog zastave Albanije

26. 07. 2024 - 21:36 | Druga strana sporta

Otvorenje 33. Olimpijskih igara trenutno je u toku u Parizu, a na rijeci Seni predstavljaju se ekipe svih država koje će učestvovati na ovom velikom takmičenju. U centru pažnje našla se delegacija Albanije zbog sporne zastave.Olimpijske igre počinju večeras zvaničnim otvorenjem koje je trenutno u toku na rijeci Seni u Parizu gdje će biti predstavljene sve ekipe koje učestvuju na ovom takmičenju.

Otvorenje je počelo u 19:30 sati, a prva na scenu izašla je američka pjevačica Lady Gaga koja je napravila pravi spektakl.

Inače, ekipe zemalja koje učestvuju na Olimpijadi su na brodovima koje plove rijekom Senom kroz Parzi pored najznačajnijih znamenitosti koje ovaj grad ima.Među prvim ekipama u Parizu je predstavljena i Bosne i Hercegovina, a zastavu naše zemlje nosili su Mesud Pezer i Larisa Cerić. Pored toga našu zemlju će još predstavljati Lana Pudar, Jovan Lekić i Aleksandra Samardžić.

Međutim, čini se da ni u Parizu nije moglo bez skandala jer se u centru pažnje našla delegacija Albanije.Naime, u centru pažnje našla se objava albanskog novinara Ermala Kuke koji je putem Twittera kritikovao delegaciju Albanije zbog nevjerovatnog propusta.

Kuka je objavio da je sramotno što su Albanci na otvorenje Olimpijade došli sa zastavom koja se može kupiti u najjeftinijim radnjama, a uz to poručio je da to uopšte nije zvanična zastava ove zemlje.

"Ovo je nevjerovatno, apsurdno i sramotno! Albanija je na ceremoniji otvorenja Olimpijade predstavljena sa jednom od lažnih zastava Albanije koje kupujete u najjeftinijim radnjama, a ne sa zvaničnom zastavom!", napisao je albanski novinar.Inače, zastavu Albanije na otvorenju je nosila plivačica Kaltra Meca i svjetski prvak u hrvanju Zelimkhan Abakarov.

Pored toga ovu zemlju će na Olimpijskim igrama predstavljati još Franko Burraj (atletika - 100 metara), Luiza Gega (atletika - utrka na 3.000 metara preponama), Grisi Koxhaku (plivanje), Islam Dudaev (hrvanje) i Chermen Valiev (hrvanje) i Manjola Konimi (streljaštvo).Prva će na scenu stupiti plivačica Kaltra Meca koja će se pojaviti u nedjelju u kvalifikacijama u utrci na 200 metara slobodnim stilom.

(sportsport.ba)