BARCELONA NAPRAVILA NEVJEROVATNU BLAMAŽU KAKVA SE NE PAMTI: Hansi Flick izazvao veliku pažnju izjavom da Sergi Roberto više nije fudbaler Barcelone

26. 07. 2024 - 22:32 | Drugi pišu >> Fudbal

Sergi Roberto je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Barceloni, a špekulacije oko njegovog odlaska pojavile su se kada je Xavi Hernandez dobio otkaz.

Ugovor ovog 32-godišnjaka s Barcelonom je zvanično istekao na kraju prošlog mjeseca iako se još uvijek špekuliše da bi Roberto mogao ostati u katalonskom klubu i potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Međutim, sve to jučer je zakomplikovao Hansi Flick koji je na press konferenciji izjavio da Roberto više nije igrač ovog kluba."On više nije igrač Barcelone", jučer je kratko poručio Flick kada su ga novinari pitali za status Roberta.

Zbog toga se u španskoj javnosti diglo dosta prašine jer navodno Roberto se nada ostanku u klubu i nije očekivao da će baš na takav način saznati da njemački stručnjak ne računa na njega.Roberto se nada ostanku jer je i dalje u pregovorima s klubom, ali jučerašnji nastup Flicka na press konferenciji ga je totalno "izbacio iz cipela".

No, ono što je dodatno zakomplikovalo situaciju jeste Barcelonino objašnjenje kada je Flickova izjava u pitanju.

Kako piše madridski AS iz Barcelone su poručili Robertu da je sve bio nesporazum, te da je Flick samo kratko odgovorio na to pitanje jer još uvijek nije savladao španski jezik i nije htio da ulazi u debatu s novinarima.

Ipak, čini se da su Robertove nade oko ostanka u Barceloni ovim ugašene, a to se dalo naslutiti i početkom sedmice.Barcelona nudi Robertu jednogodišnji ugovor i najnižu moguću platu, ali za razliku od prošle godine on više na to ne pristaje jer smatra da zaslužuje dosta više nakon svega što je dao ovom klubu.

Kako stvari stoje Roberto će karijeru nastaviti u drugom klubu i bit će zanimljivo vidjeti gdje će ga fudbalski put na kraju odvesti.

(sportsport.ba)