Džeko uputio još jedan apel kolegama iz reprezentacije

15. 10. 2024 - 19:39 | Druga strana sporta

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nije bio zadovoljan nakon novog poraza Zmajeva, ovoga puta od Mađarske na Bilinom Polju.

Mađari su golovima Dominika Szoboszlaija slavili rezultatom 2:0 i tako gurnuli BiH ka ispadanju iz elitne grupe Lige nacija.

Sve što su Zmajevi napravili i u četiri navrata zaprijetili gostima, djelo je Edina Džeke. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da drama uđe u ovaj susret.

“Promijenili smo, pokušali nešto drugačije jer nije bilo Demirovića i još dva igrača s Barišićem i Dedićem. Krenuli smo jako dobro, imali smo dvije šanse i htjeli smo da igramo. Nakon te dvije šanse, ne znam šta se desilo. Ušli smo u njihov ritam u kojem su igrali samo na duge lopte, a mi smo ušli u tu njihovu igru. Da li smo se plašili, ne znam, ali nije bilo potrebe jer smo dobro počeli. Na ovakvom nivou i u ovakvoj grupi, greške se kažnjavaju i svaka greška te košta, pa se moraš dobro poderati da bi postigao gol.”

Kapiten Zmajeva ističe da su ključne bile greške, ali i da je dosta više opravdanja te da se konačno očekuju pobjede.

“Nogomet je igra grešaka. Da ih nema, ne bi bilo golova. Treba nekada i pogriješiti da bi sljedeći put napravio nešto dobro. Ne treba se plašiti toga. Nije lagano jer je bilo toliko poraza u prošle dvije godine. Danas se možda očekivala prva pobjeda nakon dugo vremena i možda je i to utjecalo da imamo pritisak. Kada igraš tako, teško možeš pobijediti i desi ti se to da te neko kazni.”

“Idemo dalje, mislim da trebamo učiti iz grešaka, ali nama dugo treba da naučimo. I mi igrači trebamo se zapitati malo i da vidimo šta radimo na terenu. Trka, požrtvovanost, sve je to lijepo, ali treba ubaciti nekad i malo više kvaliteta bez straha, pa i ako se pogriješi, to je nogomet”, kazao je između ostalog bh. kapiten.