Ferguson otjeran iz Uniteda, a legendarni defanzivac ‘Crvenih đavola’ šokirao: Svi su sada pred otkazom!

15. 10. 2024 - 21:12 | Druga strana sporta

Legendarni engleski defanzivac Rio Ferdinand odlučio je da bude prvi koji je progovorio o činjenici da je Manchester United raskinuo ugovor sa Sir Alexom Fergusonom.

To je bila odluka od strane Sir Jim Ratcliffea i INEOS-a, a cijeli nogometni svijet je definitivno iznenađen ovakvim dešavanjima. Ferguson je imao ulogu ambasadora kluba otkako je 2013. godine otišao u penziju, ali je donesena odluka da za njega više nema mjesta.

Ratcliffe je informisao jednog od najvećih trenera svih vremena na sastanku koji je održan licem u lice, dok navodno Ferguson nije imao šta da kaže nakon što je saznao ovu odluku.

INEOS je u julu odlučio da 250 ljudi iz kluba ostane bez posla, a čak je otkazana i zabava povodom Božića prošle godine. Poslije objave da je nekadašnji kormilar Manchester Uniteda bivši u klubu, Rio Ferdinand je odlučio da se oglasi putem društvenih mreža.

“Ako je Sir Alex otjeran, onda niko nije siguran u Manchester Unitedu. Svi su sada pred otkazom. Ovo je poruka INEOS-a prema svima u klubu”, napisao je Ferdinand.

Navodno će Ferguson za budućnnost ostati samo počasni direktor, te će moći prisustvovati utakmicama. Ipak, neće dobijati nikakve plate i to je naravno odluka vlasnika.