"Kakav si?": Đoković stigao u Rijad po 6 miliona dolara, srdačno ga dočekao bh. teniser Aldin Šetkić

17. 10. 2024 - 16:01 | Tenis

U Rijadu je započeo "Slam šest kraljeva", teniski spektakl na kojem učestvuju neki od najboljih tenisera svijeta, uključujući Novaka Đokovića. Tokom događaja, bh. teniser Aldin Šetkić podijelio je zanimljiv video na Instagramu, u kojem se srdačno pozdravlja s Đokovićem i njegovim timom. U pozadini se čuje Novakov opušteni komentar: "Kakav si je*o te?", dok ga Šetkić poziva da uđe na teren.

Aldin Šetkić, koji je prije četiri godine izabran u Savjet igrača Međunarodne teniske organizacije (ITF), predstavlja sve igrače iz Evrope. Ima snažnu podršku igrača s Balkana, uključujući Đokovića, s kojim je odranije dobar prijatelj. Pored toga, Šetkić je angažovan kao jedan od trenera Teniskog saveza Saudijske Arabije.

Iako "Slam šest kraljeva" nema takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, privukao je pažnju zbog nagradnog fonda. Pobjednik će kući otići s čak šest miliona dolara, što je duplo više od nagrade koju je Јannik Sinner osvojio za osvajanje US Opena ove godine.

Đoković je direktno prošao u polufinale, gdje će se suočiti sa Јannikom Sinnerom. Pored Đokovića, na turniru učestvuju i Daniil Medvedev, Holger Rune, Carlos Alcaraz i Rafael Nadal. Petak je predviđen kao dan pauze, dok su mečevi za treće mjesto i veliko finale zakazani za subotu.