Lukaku dvije godine poslije progovorio o kobnom meču s Hrvatima: Otišao sam kući i plakao sedam dana

17. 10. 2024 - 19:01 | Vremeplov

Belgijski napadač Romelu Lukaku nedavno je bio gost u Koolcast Sport podcastu, gdje je otvoreno progovorio o brojnim temama, uključujući i emotivnu utakmicu Belgije protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ovaj ključni meč grupne faze završio je bez golova (0:0), a Belgiji je bio potreban trijumf da bi prošla dalje. Lukaku je bio glavni tragičar večeri, promašivši četiri zicera, što je doprinijelo eliminaciji njegove reprezentacije.

"To je bio prvi put u 29 godina da me nogomet toliko pogodio. Stvarno me zaboljelo. Otišao sam kući nakon utakmice i plakao svakog dana naredne sedmice. Bio sam psihički slomljen," prisjetio se Lukaku sa suzama u očima.

U tim teškim trenucima, zahvalio je Thierryju Henryju, koji mu je bio nevjerovatna podrška. "Zvao me tri puta dnevno i pitao kako sam. On osjeća nogomet poput mene, gledao je sve utakmice i zna koliko mi je to važno. Od tada nisam pogledao nijednu utakmicu Mundijala. Moja majka i djeca bili su u Milanu, a ja sam im rekao da želim malo vremena za sebe," dodao je Lukaku.

Kao objašnjenje za svoje promašaje, istakao je da je bio povrijeđen prije utakmice s Hrvatskom i da je prvi put trenirao nakon tri mjeseca pauze.

Sada, Lukaku se nalazi u italijanskom Napoliju, gdje je došao u transferu vrijednom 30 miliona eura iz Chelseaja. U pet mečeva Serije A, postigao je tri gola i upisao četiri asistencije, pokazujući da se vraća u svoju najbolju formu. Hoće li nastaviti niz uspeha? Vrijeme će pokazati!