Ancelotti nije više mogao da trpi: Mbappeu je poručio jasne stvari

22. 10. 2024 - 17:59 | Druga strana sporta

"Očekujem da će Mbappe postići golove. Više volim njegove golove nego dobru presing igru. Uloga centralnog napadača se nije promijenila. Od Mbappea zahtijevam iste stvari kao što sam tražio od Karima Benzeme", rekao je Ancelotti i dodao:

"Mbappe mora biti dobar na terenu i pametno razmišljati svaki put kada osvojimo loptu i uđemo u tranziciju."Zatim je italijanski stručnjak komentarisao i još jednu zvijezdu Reala, a riječ je u Judeu Bellinghamu.

"Zadovoljan sam njegovim radom. Vrijedno radi na terenu, bori se, takmičarski je nastrojen i žrtvuje se. Ne postiže toliko golova kao prošle sezone, ali to je bilo neočekivano u njegovom slučaju", rekao je Ancelotti i nastavio:

"Imamo mnogo talenta u napadu, uloga Bellinghama je važnija od golova koje je postigao prošle sezone."Ancelotti je odgovorio i na kritike zašto njegov tim ne igra dominantnije kada ima posjed.

"Volim da igram tranzicioni fudbal, jer imamo igrače sa različitim karakteristikama za ovakav fudbal", ističe Italijan i dodaje:

"Ovakav tip igre nam najviše odgovara. U igri sa visokim posjedom lopte imamo problema, jer nemamo igrače koji mogu igrati u uskom prostoru."

Očigledno je Ancelotti nezadovoljan igrom Reala, sudeći prema izjavi koju je dao nakon meča protiv Celte."Samo mi je žao što ne igramo još bolje, ali sigurno možemo napredovati", naglasio je Ancelotti.

"Mislim da hoćemo napredovati, jer su momci zaista požrtvovani i znam kako je kada se ekipa pati. Celta je igrala jako dobro, imaju dosta intenziteta u igri", završio je Carlo.

U trećem kolu Lige prvaka reprizu prošlogodišnjeg finala odigrat će Real Madrid i Borussia Dortmund i sigurno nas očekuje još jedna zanimljiva fudbalska predstava.

Pred ovaj, ali i ostale susret komentar je dao Carlo Ancelotti trener kraljevskog kluba koji nije baš zadovoljan igrama nove zvijezde u timu, Kyliana Mbappea.

Ancelotti ističe da je neke stvari tražio od francuskog napadača i da je dosta toga traži kao i od Karima Benzeme dok je bio član Reala.