Pep Guardiola želi samo njega - Zvijezda Barcelona u januaru dolazi na Etihad!

22. 10. 2024 - 21:25 | Druga strana sporta

Sigurno je da će Manchester City u januaru dovesti neke nogometaše kako bi se naravno prije svega pojačala konkurencija u ekipi. Guardiola će navodno odmah krenuti po novo desno krilo, a Englezi tvrde da je izbor pao na sjajnog nogometaša Barcelone.

Naime, mediji iz Engleske tvre da je Pep Guardiola donio odluku i da je od čelnika Manchester Cityja tražio da mu u januaru dovedu Raphinhu.

Brazilac je konstantan starter pod novim trenerom u Barceloni, a naravno radi se o Hansiju Flicku i igra u dobroj formi.Posljednje informacije iz Španije kažu da je Guardiola donio odluku o tome da dovede Raphinhu, a kako stvari stoje ni Brazilac nema ništa protiv povratka u Premiership.

U ljeto 2023. godine uprava Manchester Cityja imala je dovoljno informacija o Raphinhi i očekivalo se da će ga dovesti kao zamjenu za Mahreza, ali na kraju se to nije dogodilo.

Navodno su Građani već početkom ove godine razgovarali sa Raphinhom o potencijalnom transferu, kao dio transfera Cancela, ali jasno je da se ni to nije dogodilo.

Osim interesa Manchester Cityja za Raphinhu ovog nogometaša želi i jedan tim iz Saudijske Arabije, a radi se o Al-Nassru za koji nastupa i Cristiano Ronaldo.

Ukoliko u januaru Raphinha ostane u Barcelone onda će Al-Nassr narednog ljeta uraditi sve kako bi ga doveo, tvrde mediji iz Španije.

Nije Raphinha jedini nogometaš kojeg će Pep Guardiola pokušati dovesti u januaru, a na toj listi ima još jedno ime.Upravo njega Guardiola vidi kao savršenu zamjenu za Rodrija kojeg neće biti na terenu do naredne sezone.

Osim toga, trener Manchester Cityja smatra da upravo Wharton može biti nasljednik Rodrija i u godinama koje su pred ovim timom.