Rihanna i ASAP Rocky na putu do vlasništva nad Tranmere Roversom

23. 10. 2024 - 10:22 | Druga strana sporta

Jedna od najvećih estradnih zvijezda, pjevačica Rihanna, uskoro bi mogla postati vlasnica engleskog nogometnog kluba Tranmere Rovers.

U suradnji s njenim dečkom, reperom ASAP Rockyjem, par planira kupiti 80 posto dionica kluba, koji trenutno zauzima 16. mjesto u League Two, četvrtom rangu engleskog nogometa.

Prema engleskim medijima, ponuda konzorcija u kojem su Rihanna i ASAP Rocky nedavno je stigla, a očekuje se da će kupovina iznositi oko 18 miliona eura. Ovaj korak slavnog para podsjeća na glumce Ryana Reynoldsa i Roba McElhenneyja, koji su 2021. godine preuzeli Wrexham, tadašnji petoligaš, koji je sada osigurao plasman u treću ligu.

Izvor blizak paru otkrio je za The Sun: "Rocky želi kupiti Tranmere i planira ići na utakmice kada se cijeli posao završi. Možda ćemo vidjeti i Rihannu na utakmicama League Two. Investitori smatraju da je Tranmere, poznati klub blizu Liverpoola, jako podcijenjen i da uz pametan marketing i podršku slavnih osoba može postati veliki klub."

Ova investicija mogla bi donijeti novu dimenziju klubu, a slavna lica će sigurno privući dodatnu pažnju medija i navijača. S obzirom na uspjeh Ryana Reynoldsa i Roba McElhenneyja, Rihanna i ASAP Rocky mogu očekivati sličan put u svijetu nogometa.