Messi privlači legende: Fati bi mogao biti sljedeća zvijezda Inter Miamija

23. 10. 2024 - 10:41 | Drugi pišu >> Fudbal

Lionel Messi, koji je od dolaska u Inter Miami povezao nekoliko bivših zvijezda Barcelone, sada želi dodati i talentiranog Ansu Fatija u svoju momčad.

Argentinski nogometaš nastavlja formirati tim u MLS-u s legendama poput Jordija Albe, Sergija Busquetsa i Luisa Suareza, a prema izvorima, želi da Fati postane novi ključni igrač u Miamiju.

Ansu Fati, koji se bori s minutažom pod Hansijem Flickom u Barceloni, mogao bi pronaći utočište u Sjedinjenim Američkim Državama. Messi vjeruje da bi 21-godišnjak mogao postati temelj budućnosti Inter Miamija, osobito s obzirom na to da se Messi polako približava kraju svoje karijere.

Fati, koji igra na pozicijama napadača i krila, doživio je tešku povredu koja je značajno uticala na njegovu formu. Odlazak u MLS, gdje bi mogao igrati u opuštenijem okruženju, čini se kao idealno rješenje za njegov oporavak i daljnji razvoj.

Messi i Beckham vjeruju da bi Fati mogao donijeti novu energiju timu, a njegova sposobnost da igra na različitim pozicijama čini ga još privlačnijim. Ovaj potencijalni transfer mogao bi otvoriti novu stranicu u Fatićevoj karijeri, dok Inter Miami nastoji izgraditi jak tim oko svoje zvijezde.