Ženska fudbalska reprezentacija BiH se priprema za baraž protiv Srbije

23. 10. 2024 - 11:18 | Drugi pišu >> Fudbal

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenira u Trening centru NSBiH u Zenici uoči važnih baraž utakmica za Evropsko prvenstvo 2025. godine protiv Srbije.

Selektor Selver Hodžić pozvao je Alminu Hodžić, dugogodišnju golmanicu tima, koja ističe da je spremna za predstojeće izazove.

“Zdrava sam i spremna. Odradila sam pripreme i imala poseban program sa svojim trenerima da budem što bolje pripremljena za ove ključne utakmice,” izjavila je Hodžić.

Govoreći o protivniku, dodala je: “Bez obzira na to ko je protivnik, naš cilj je uvijek isti - dati sve od sebe. Srbija je jak tim, i svaka igračica mora biti na nivou kako bismo opravdali naše mjesto u reprezentaciji.”

Hodžić se nada i snažnoj podršci navijača: “Nogomet se igra zbog navijača, a u Zenici smo više puta pokazali da uz njih možemo parirati najboljim reprezentacijama. Njihova podrška nam daje vjetar u leđa.”

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Srbije igra se u petak, 25. oktobra, u 14:00 sati u Trening centru NSBiH u Zenici.