Vinicius Junior: Želim ostati u Real Madridu zauvijek!

23. 10. 2024 - 12:06 | Drugi pišu >> Fudbal

Brazilski superstar Vinicius Junior ponovo je bio ključni igrač u preokretu Real Madrida protiv Borussije Dortmund, gdje je utakmica završila rezultatom 5:2.

Nakon što su "Milioneri" poveli s 2:0, činilo se da bi Kraljevi mogli doživjeti težak poraz, ali su pokazali šampionski karakter i osvojili tri boda.

Vinicius, osvajač Zlatne lopte, nastavlja privlačiti pažnju medija i bogatih klubova iz Saudijske Arabije. Ipak, nakon sinoćnje utakmice, čini se da je razjasnio svoju budućnost u klubu.

“Vjerujemo u sebe i znamo da je ovdje, u našem domu i pred našim navijačima, sve moguće. Ušli smo u svlačionicu u tišini, slušali smo trenera koji je rekao samo jednu stvar – ako mi prvi zabijemo u drugom dijelu, preokrenut ćemo. Hvala navijačima, ali se moramo popraviti i od početka igrati kao što smo igrali u drugom dijelu,” izjavio je Vinicius.

“Trener uvijek nađe način da nam olakša u ovakvim utakmicama. Na poluvremenu smo promijenili formaciju, a s njom se onda promijenila i dinamika utakmice. Ovo je naše natjecanje i želimo ga opet osvojiti. Trener mi uvijek govori da mogu još više. Imam 24 godine i želim ovdje ostati zauvijek, želim puno dati ovoj ekipi koja mi je dala sve. Sretan sam što navijači pjevaju moje ime zbog Zlatne lopte; činjenica da mogu za njih zabijati golove je ostvarenje sna,” dodao je.

Viniciusov entuzijazam i posvećenost Real Madridu jasno pokazuju njegovu ambiciju da postane klupska legenda.