Emma Raducanu se povukla s Hong Kong Opena zbog povrede stopala: "Žao mi je, treba mi još vremena"

23. 10. 2024 - 12:11 | Druga strana sporta

Bivša pobjednica US Opena, britanska teniserka Emma Raducanu, obavijestila je javnost da se povukla s Hong Kong Opena jer se još uvijek nije oporavila od povrede stopala.

Ova povreda je uzrokovala da propusti četiri turnira u posljednjih nekoliko sedmica.

Raducanu, koja je trenutno 55. na WTA ljestvici, nije igrala otkako se povukla usred četvrtfinalnog meča na Korea Openu prošlog mjeseca. "Žao mi je što moram reći da neću moći igrati u Hong Kongu sljedeće sedmice. Iako moje stopalo dobro napreduje, treba mi još malo vremena prije nego što budem spremna za takmičenje. Nadam se da ću se moći vratiti i igrati ovaj turnir u budućnosti,” napisala je 21-godišnja teniserka na mreži X.

Raducanu se suočava s brojnim povredama otkako je osvojila svoj jedini Grand Slam naslov 2021. godine, a većinu prošle sezone provela je oporavljajući se od operacija gležnja i zgloba. Njena želja je biti spremna za finale Billie Jean King Cupa, gdje će Velika Britanija igrati protiv Njemačke u prvom kolu u Malagi 15. novembra. “U međuvremenu, činim sve što mogu da budem spremna za BJKC,” dodala je Raducanu.